Jocs tradicionals vs Moderns

 On ha quedat el 'pilla pilla'?

Hui en dia els xiquets i xiquetes ja no juguen com jugaven, no ens referim a la quantitat de temps, sinó a la forma de fer-ho. Abans, un dia qualsevol a les cinc de la vesprada, el parc estava replet de xiquets i xiquetes que acabaven d'eixir de l'escola i no feien altra cosa que jugar entre ells a qualsevol tipus de joc. Ja siga l'amagatall, el 'pilla-pilla', 'polis i cacos', etc. Qualsevol joc que els permetera disfrutar junts.
Les coses han canviat notablement, ara les noves TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) han ocupat un gran espai en les nostres vides, no sols són una font d'informació. Ara s'han convertit en un passatemps que té als infants atrets totalment i, aleshores, ens sorgeix una qüestió important, les noves TIC ens beneficien o ens perjudiquen?
Aquesta pregunta no té una resposta tancada, el debat està obert desde fa una llarga estona, ja que en alguns moments ens proporciona certa informació important però, en canvi, hi ha d'altres en els quals pot perjudicar-nos greument. 
Front aquest dilema, l'escola pot situar-se com una mena de nexe entre els dispositius electrònics i els jocs tradicionals. Una solució que proposaria jo com a futur docent seria aplicar els jocs virtuals a la vida real. Per exemple, hui en dia el famós 'Among us' té atreta a una gran part de la població. Aquest tipus de joc no és complex, aleshores seria de fàcil aplicació a la vida real mitjançant unes escasses adaptacions. D'aquesta forma, els alumnes podrien continuar jugant entre ells i millorarien les seues relacions socials, factor important per al desenvolupament de la personalitat. 

Us compartixc una noticia de la pàgina web Efe Salud on realitza una investigació relacionada a l'adicció dels videojocs: Adicció als videojocs, un excés perillós per a la salut.

Comentaris

  1. Hola Lluís, primer volia dir-te que el teu blog és molt original i atractiu, a més el llenguatge que utilitzes és molt ric i l'ortografia és la correcta. Quant a aquesta entrada, en primer lloc, pense que l'estructura està molt bé i parles de tots els continguts que ens han demanat els nostres docents.
    Una altra cosa que m'ha agradat, és la pregunta que ens fas a tots per a reflexionar, però sobretot la proposta que apuntes de traslladar els jocs virtuals a la nostra vida real. I per últim, que ens compartisques una investigació fiable i que com a futurs i futures docents ens pot servir, està molt bé. Per tot açò la nota que el pose és d'un 9.

    ResponElimina
  2. Hola, Lluís. M'ha agradat molt la teua reflexió i la idea d'integrar nous jocs com el "Among us" en l'assignatura d'Educació Física ja que és una manera d'acostar-se a la realitat dels xiquets i xiquetes, motivant la seua participació i interés. També m'ha semblat molt interessant l'enllaç que ens has compartit, és una realitat molt present a les aules.
    La nota d'aquesta entrada és un 9, enhorabona.

    ResponElimina
  3. Hola Lluís. En primer lloc enhorabona pel treball realitzat, la veritat que el debat que has esmentat és de controvèrsia, ja que sempre hi ha aspectes positius i negatius mires per on ho mires. No obstant, m'ha agradat molt la idea de traslladar els jocs virtuals al nostre context, ja que pense que pot servir com bé has dit tu per a reforçar els vincles entre l'alumnat. A més, l'enllaç que ens has facilitat pot ser de gran utilitat. Per tant, la meua nota és de 9.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Un dia al trinquet

Kickball