Resum del Curs

 Una vegada arribats a aquest punt, toca mirar cap enrere i veure que és allò que hem realitzat durant aquesta assignatura. Primer vam començar amb la pilota valenciana, un joc popular de la nostra terra i que poc a poc està perdent-se degut a diversos factors del nostre context. Em pareix molt acertat haver pogut treballar aquest any la pilota, ja que és un joc que durant la nostra etapa com a futurs docents podrem dur a terme i sobretot ajudar per a que s'incremente la seua participació. La seua pràctica m'ha agradat molt ja que s'ha impartit d'una forma molt dinàmica, amb la sortida al trinquet de la Universitat Politècnica de València. D'aquesta forma ens endinsàvem de ple dins del context de pilota i totes les seues variants. 

En segon lloc, la pràctica d'esports alternatius també em va pareixer molt acertada. Durant aquestes sessions la competitivitat estava present, cosa que agraixc ja que en un futur haurem de saber dominar-la i controlar-la amb els nostres alumnes. Hem de conèixer bé la nostra classe per poder agrupar els alumnes i que sàpiguen jugar i sobretot competir. A més, la sessió d'esgrima que vam poder vivenciar va ser de molta ajuda de cara a la nostra formació. De forma personal, mai havia practicat aquest tipus d'esport i vaig al·lucinar amb la riquesa educativa que tenia. Amb la pràctica d'aquest esport pots ajudar molt als teus alumnes al posicionament i el control del seu cos. La coordinació estava present en tots els exercicis i la dinàmica que comportava la seua pràctica es veia a simple vista. 

Per últim hem pogut aprendre i practicar l'esport del rugby, un esport d'equip que pocs de nosaltres havíem jugat abans. Les sessions també s'han dut a terme d'una forma molt dinàmica ja que les diferents activitats ens han captat tota l'atenció. A alguns de nosaltres ens ha costat acabar d'aprendre la seua forma de joc però estic segur que amb un poc més de pràctica estarà dominat. 

D'altra banda, el Covid-19 ens ha ficat un poc complicades les coses a l'hora de poder practicar amb llibertat els jocs i les sessions. Però amb organització i participació de tots els companys hem pogut dur a terme les activitats amb molta cura. La verita que la relació entre tots els companys ha sigut molt bona i ha beneficiat en gran part que ens poguerem divertir en totes les activitats.

Per finalitzar, els diferents tipus d'avaluació que presenta el professorat ens pot servir de molta ajuda. Veure com han realitzat aquest blog la resta dels companys de grau ens permet observar i sobretot aprendre diverses formes de poder dissenyar i aprendre a realitzar activitats com aquestes. A més, ens compromet a formar part del procés d'avaluació de l'assignatura i ens beneficia en gran cosa al llarg del curs. Han sigut unes sessions en les que hem aprés gran cosa en relació a la docència de diferents tipus de jocs, cosa que ens beneficiarà en la nostra futura docència.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un dia al trinquet

Jocs tradicionals vs Moderns

Kickball